Să ai grijă de un câine reprezintă o mare responsabilitate, dar și o încântare. Nimic nu se compară cu momentul în care sosești acasă, după o zi obositoare la serviciu, iar patrupedul te întâmpină cu bucurie, dând din coadă și abia așteptând să te joci cu el. 

Din punct de vedere al alimentației, însă, ai la dispoziție o gamă foarte variată de produse, din care trebuie să alegi cu grijă, pentru a-i asigura patrupedului toți nutrienții de care are nevoie. 

De exemplu, te poți orienta spre hrana umeda caini, însă este recomandat să știi care sunt ingredientele pe care să le cauți pe ambalaj și ce cantitate de mâncare să îi dai prietenului tău patruped. Dacă te întrebi unde gasesti hrana umeda caini de calitate premium, găsești aici rpspunsul.

Hrana umeda caini – când este recomandat să i-o oferi câinelui? 

Extrem de gustoasă și apetisantă, mâncarea umedă nu va fi niciodată refuzată de către prietenul tău patruped. Este important să știi, însă, când să i-o oferi. De exemplu, poți lua în calcul următoarele situații: 

 • câinele este pui – la o vârstă foarte fragedă, atunci când animalul nu are încă dantura suficient de bine dezvoltată pentru a putea mânca bobițe uscate, hrana umedă reprezintă o alegere excelentă; 
 • probleme digestive – poți utiliza conservele pentru câini inclusiv atunci când prietenul tău necuvântător are probleme digestive și nu poate ingera corespunzător bobițele uscate. Mai mult, pe piață găsești conserve speciale, care să îți ajute animalul să aibă o digestie corectă, în concordanță cu tratamentul pe care i-l oferi; 
 • vârstă înaintată – o altă situație, pe care să o iei în considerare este aceea în care câinele tău devine senior și are peste 7 ani. Din păcate, la această vârstă, organismul său nu mai este la fel de puternic, așa că trebuie să îl ajuți cu produse specifice. 

Ai grijă la gramaj 

În ceea ce privește cantitatea de mâncare pe care să i-o dai câinelui, ea trebuie să fie gândită în concordanță cu greutatea animalului.

Din fericire, pe ambalajul conservelor vei găsi și indicații speciale, care te ajută să afli câtă hrană umedă să îi dai câinelui. 

Chiar dacă animalul tău va cere mai multă mâncare din această categorie, nu te lăsa păcălit: hrana umedă în exces poate conduce la obezitate, obezitate care provoacă probleme grave de sănătate. 

Ce ingrediente trebuie să conțină hrana umedă? 

Printre elementele pe care să le mai iei în considerare atunci când alegi mâncarea umedă potrivită se numără și ingredientele folosite pentru aceasta. 

De exemplu, hrana umedă poate fi realizată pe bază de carne de pui, de vită ori de pește, în combinație cu vitamine și minerale care provin din fructe și legume. Indicat este, însă, ca proteina să fie principalul ingredient din conserve, iar pentru a te asigura că acest lucru se întâmplă, fii atent la procentele destinate fiecărui ingredient pe ambalaj. 

Avantajele utilizării hranei umede

În ceea ce privește beneficiile de care câinele tău are parte când îi oferi hrană umedă, ele sunt variate, iar dintre cele mai importante amintim următoarele: 

 • hrana umedă este gustoasă și apetisantă;
 • simplu de digerat;
 • conține un procent mai mare de proteine decât boabele uscate;
 • o găsești pe piață în cantități diferite; 
 • poți oferi hrană umedă puilor și seniorilor, asigurându-le necesarul de nutrienți, în funcție de starea lor de sănătate.

NovaFood.ro îți propune o gamă extrem de largă de produse excelente, din care să alegi, atunci când vine vorba despre alimentația câinelui. Online găsești inclusiv hrana pasari, conserve caini: https://www.novafood.ro/conserve-premium-caini/ dar și hrană pentru pisici, dacă ai acasă mai multe necuvântătoare de care ai grijă! 

Date de contact:

Email: suport@novafood.ro

Telefon: 0724239215

4 thoughts on “Informații utile despre hrana umedă pentru câini: ce trebuie să știi despre ea?

 1. Felicitari autorului pentru articolele informative pe care le publica! Acest articol despre hrana umeda pentru caini este exact ceea ce cautam. Multumesc pentru sfaturi!

 2. Ma bucur ca am dat peste acest articol, deoarece aveam nevoie de mai multe informatii despre hrana umeda pentru caini. Acum stiu cum sa ma orientez atunci cand fac cumparaturi pentru animalul meu de companie.

 3. Am aflat multe lucruri noi despre hrana umeda pentru caini citind acest articol. Este important sa stim cum sa alegem hrana potrivita pentru patrupedul nostru, iar acest ghid ne ajuta in luarea deciziilor corecte.

 4. Articolul este foarte util pentru cei care au caini si doresc sa le ofere hrana umeda. Explicatiile sunt clare si usor de inteles, iar informatiile furnizate sunt extrem de utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *