Atunci când corpul nu mai are aceeași putere ca odinioară, iar memoria începe să pălească în fața timpului, înseamnă că a venit momentul să cauți pentru bunicii tăi un loc în care aceștia să se bucure de grija unui personal calificat, dar și de un mediu prietenos. 

Alegând un azil de batrani pentru seniori, iei o decizie potrivită pentru ei, oferindu-le siguranță, dar și acces la servicii medicale de calitate. Mai multe informații despre un azil de batrani vezi aici.

Momentul oportun pentru a căuta un azil de batrani

Dacă te întrebi când este momentul să cauți un cămin de seniori pentru bunicii din familia ta, atunci poți lua în considerare următoarele situații: 

 • seniorii au nevoie de monitorizare constantă, cu precădere atunci când suferă de boli neuro-degenerative care le afectează memoria; 
 • bunicii trebuie să ia tratamente adecvate stării lor de sănătate, însă atunci când locuiesc singuri uită să se ocupe de acest aspect;
 • seniorii nu mai au suficientă putere pentru a se ocupa de curățenie sau de procurarea alimentelor necesare zilnic;
 • bunici au nevoie să stea într-o comunitate, acolo unde pot socializa cu persoane de vârste apropiate. 

Ce servicii medicale oferă azilul? 

Întrucât seniorii au, de cele mai multe ori probleme de sănătate, important este să le oferi acces la servicii medicale importante. Așadar, este bine să te asiguri că azilul pe care îl alegi colaborează cu: 

 • un medic de familie; 
 • un medic nutriționist;
 • un diabetolog;
 • un cardiolog. 

Pe lângă acestea, este important ca azilul să aibă o colaborare bună cu o o firmă care oferă servicii de ambulanță pentru situațiile critice. 

Alimentație potrivită 

Un alt detaliu important, pe care să îl iei în considerare este referitor la alimentația pe care vârstnicii o primesc în cadrul azilului. În acest sens, seniorii se bucură de câte 3 mese zilnice, dar și de gustări sănătoase. 

De asemenea, zilele speciale, așa cum sunt zilele de naștere sau onomasticile sunt sărbătorite întotdeauna cu bucate mai deosebite, așa cum se cuvine. 

Servicii de spălătorie și călcătorie 

Printre serviciile de care mai este recomandat să beneficieze seniorii se numără și cele de spălătorie și călcătorie. Astfel, vor avea întotdeauna haine curate, dar și lenjerii bine igienizate, datorită cărora să se simtă confortabil în fiecare zi. 

Acces la activități interactive

Având parte de jocuri de societate, vârstnicii se pot bucura mai frumos de fiecare zi. De asemenea, ei pot urmări împreună filme de calitate, despre care ulterior să poată discuta sau se pot plimba prin curte, dacă beneficiază de un astfel de spațiul. 

Verifică toate aceste aspecte, înainte de a lua o decizie, pentru a fi sigur că e oferi bunicilor un cadru prietenos în care să locuiască! 

Program de vizite

Nu în ultimul rând, trebuie să știi și faptul că îi poți vizita pe cei dragi ori de câte ori simți nevoia. Programul de vizite trebuie să fie unul flexibil, pentru a-ți permite să petreci momente de calitate împreună cu seniorii. Astfel, bunicii se simt în continuare ca parte din familie. 

Batranetifericite.ro îți oferă posibilitatea să vizitezi azilul, înainte de a lua o decizie. Reprezentanții căminului îți prezintă camerele, sala de mese, dar și celelalte spații comune, pentru a vedea unde vor petrece timpul seniorii.

 Optând pentru acest azil de batrani preturi bune, te asiguri că bunicii au parte de un trai decent, într-un mediu prietenos, unde au inclusiv acces la servicii medicale excelente. Folosește, așadar, datele de contact de mai jos și programează o vizionare!

Date de contact: 

Email: contact@batranetifericite.ro

Telefon: 0722 624 264

 

 

6 thoughts on “Descoperă cum să alegi simplu cel mai bun azil de batrani

 1. Un aspect interesant mentionat in articol este acela ca este recomandat sa vizitam cat mai multe aziluri de batrani inainte de a lua o decizie finala. Acest lucru ne permite sa evaluam diferitele optiuni disponibile si sa alegem cel mai potrivit mediu pentru persoana respectiva. De asemenea, este esential sa discutam cu personalul si rezidentii existenti pentru a obtine informatii relevante despre calitatea serviciilor oferite.

 2. Articolul este foarte util pentru persoanele care se confrunta cu dificultati in alegerea unui azil de batrani pentru un membru al familiei. Sunt prezentate criterii importante de luat in considerare, precum infrastructura, personalul specializat, activitatile oferite si costurile implicate. Este important sa gasim un loc potrivit pentru cei dragi care au nevoie de ingrijire speciala.

 3. Inainte de a lua o decizie, este esential sa vizitam mai multe optiuni disponibile si sa discutam cu personalul si rezidentii pentru a obtine o imagine clara asupra modului in care functioneaza fiecare azil.

 4. Recomandarile facute in acest articol pot fi de ajutor pentru cei care se confrunta cu decizia dificila de a alege un azil de batrani pentru un membru al familiei sau pentru ei insisi.

 5. Este important sa analizam atent fiecare aspect mentionat in articol pentru a asigura ca cei dragi vor avea parte de ingrijire de calitate si un mediu confortabil in perioada petrecuta la azilul de batrani.

 6. Articolul ofera informatii valoroase despre cum sa alegi cel mai bun azil de batrani, luand in considerare aspecte precum personalul calificat, facilitatile oferite si atmosfera generala a locatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *