Un frigider ceva mai mic micuț poate fi soluția perfectă pentru garsoniera ta, dacă știi cum să îl alegi. Iată aici câteva aspecte de care să ții cont.

  • Capacitatea. Un frigider mic nu înseamnă neapărat un frigider insuficient. Există modele care oferă un spațiu generos de depozitare, atât în compartimentul frigorific, cât și în cel congelator. Trebuie să îți evaluezi nevoile și să alegi un frigider care să îți permită să păstrezi alimentele proaspete și să îți asigure o alimentație variată.
  • Consumul energetic. Un frigider mic nu înseamnă nici un frigider care consumă mult curent electric. Dimpotrivă, există modele cu clasă de eficiență energetică foarte bună, de exemplu A++ sau A+++. Acestea te vor ajuta să economisești bani și să protejezi mediul înconjurător în același timp.
  • Tehnologiile încorporate. Un frigider mic nu înseamnă neapărat un frigider simplu. Dimpotrivă, există modele care beneficiază de tehnologii moderne și performante, care îți vor ușura viața și îți vor îmbunătăți experiența de utilizare. 

De exemplu, poți opta pentru un frigider cu sistem No Frost, care previne formarea gheții și îți scutește de grija dezghețării periodice. Sau poți alege un frigider cu motor Inverter, care asigură o funcționare silențioasă și o durabilitate mai mare.

Nu toți avem la dispoziție un spațiu suficient de mare pentru a putea cumpăra un frigider de dimensiuni normale sau o combină frigorifică, dar acest lucru nu ar trebui deloc să ne descurajeze, deoarece avem în continuare suficient de multe soluții la dispoziție care, dacă știm cum să le alegem, ne pot ajuta foarte mult. 

Da, nu o să avem aceeași capacitate de depozitare ca în exemplele amintite anterior, dar poate fi foarte practic dacă alegem cu atenție. O să vedem în continuare care sunt avantajele oferite, precum și principalele caracteristici.

Aparatul frigorific a devenit cu adevărat indispensabil în zilele noastre, mai ales dacă ai o casă la țară și ai nevoie de un loc rece pentru a depozita pe perioade lungi de timp anumite alimente de origine animală, fructele ori legumele. 

Alegerea unui frigider mic care să fie util o vei face ținând cont în primul rând de cât de bine este compartimentat acesta. Nu trebuie să te uiți doar la valorile de pe fișa tehnică în ceea ce privește capacitatea maximă de depozitare, deoarece în unele cazuri modul în care este compartimentat frigiderul poate să ne limiteze destul de mult.

Este bine să fie prezent și un congelator situat în partea de sus, chiar dacă acesta nu va avea o capacitate atât de mare – de cele mai multe ori nu o să poți depozita cine știe ce în el, dar nu strică să se afle în echiparea frigiderului; tot îi vei găsi o întrebuințare. 

Numărul de funcții trebuie și el să fie luat în considerare, iar aici noi recomandăm să se aibă în vedere în special prezența unui sistem de dezghețare al frigiderului care să facă toată treaba în mod automat – este destul de neplăcut să dezgheți manual un aparat frigorific, noroc că tot mai multe modele încep să fie echipate cu un astfel de sistem.

Nu trebuie să uiți nici de eficiența energetică pe care o are acesta, deoarece este bine să nu fie un mare consumator de energie, care să îți umfle facturile la sfârșitul fiecărei luni. Dacă ai un buget limitat cu atât mai mult trebuie să ai în vedere acest lucru.

 La ce mai poate fi util un frigider mic? Îl poți folosi ca un mini frigider / mini bar, dar trebuie să știi că există și unele modele special create pentru a fi folosit în mașină, venind cu un adaptor pentru priza mașinii – în acest fel o să ai la îndemână mereu o băutură rece sau ceva care să te răcorească în zilele toride de vară, atunci când ai de făcut drumuri lungi prin țară sau în afară.

5 thoughts on “Un frigider mic poate fi perfect pentru o garsonieră, dacă știi cum să îl alegi

  1. Interesant articol despre cum sa alegi un frigider mic potrivit pentru o garsoniera. Am descoperit ca un frigider cu o capacitate intre 100-200 litri poate fi ideal pentru nevoile unei singure persoane. De asemenea, articolul mentioneaza si alte aspecte importante, precum nivelul de zgomot si eficienta energetica.

  2. Un articol informativ despre avantajele unui frigider mic pentru o garsoniera. Am invatat ca alegerea unui frigider mic poate fi benefica pentru economisirea spatiului si consumul redus de energie. De asemenea, am aflat ca trebuie sa tin cont de dimensiuni, capacitate si functii suplimentare atunci cand aleg un astfel de aparat.

  3. Este impresionant cat de multe informatii utile poti gasi intr-un singur articol despre alegerea unui frigider mic pentru o garsoniera. Aprecierea diferentelor intre tipurile de frigidere si cum pot influenta spatiul disponibil este esentiala pentru a face cea mai buna alegere.

  4. Ma bucur ca am dat peste acest articol pentru ca ma aflam tocmai in cautarea unui frigider potrivit pentru garsoniera mea. Sunt surprins sa aflu ca exista atat de multe aspecte de luat in considerare inainte de a face o achizitie, dar acum stiu exact la ce sa fiu atent.

  5. Un articol foarte util pentru cei care locuiesc intr-o garsoniera si sunt in cautarea unui frigider mic. Ideea ca dimensiunea nu este singurul factor important de luat in considerare este foarte interesanta si utila. Recomand tuturor sa citeasca acest articol inainte de a achizitiona un frigider nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *