Daca lucrezi de acasa, ai o camera dedicata in care iti desfasori activitatea si afacerile, sau, pur simplu, doresti sa mobilezi camera unui copil, selectarea biroului potrivit este cheia unui design inspirat si, totodata, functional.

Cum alegi biroul perfect pentru acasa

Masa de birou pe care o alegi trebuie sa fie compatibila cu decorul general al camerei si sa ofere confortul si spatiul necesare pentru a lucra eficient.

Daca masa de birou este prea mare, atmosfera din camera va fi prea rece, iar daca este prea mica, nu va oferi tot spatiul necesar, utilizatorul se va simti inghesui si nu va avea randament la lucru.

Iata cateva sfaturi de care poti tine cont cand alegi biroul pentru copii sau biroul managerial pentru acasa.

Mobilier birou – de ce dimensiuni am nevoie

Daca vei face greseala sa cumperi mobilier de birou in dimensiuni neadecvate, spatiul va avea mult de suferit si nici nu va fi practic. Astfel, un birou de copii prea mare, sau un birou managerial prea mic poate avea un efect negativ asupra productivitatii si confortului.

Pentru a evita acest lucru, este important sa tii cont de pozitionarea biroului inainte de a-l achizitiona. Acesta trebuie plasat cat mai aproape de sursele de lumina si intr-o zona linistita care asigura un minim de intimitate.

Dupa ce ai stabilit pozitia biroului, poti masura spatiul disponibil pentru a stii in ce dimensiuni trebuie sa te incadrezi. Nu uita sa tii cont de scaun si de spatiile de depozitare necesare.

Daca nu dispui de mult spatiu, s-ar putea ca biroul managerial sa nu fie optiunea cea mai potrivita. In aceasta situatie te poti orienta catre un birou pliabil sau un birou reglabil dupa necesitati. Totodata, un birou extensibil sau un birou de inaltime reglabila s-ar putea sa functioneze mai bine.

Te mai poti gandi la un birou suspendat in dreptul ferestrei, un birou pe colt sau un birou care se ridica pentru a elibera spatiul cand nu il mai folosesti.

Care este forma de birou potrivita pentru spatiul de care dispui

Pentru a fi cat mai functional biroul pe care il cumperi pentru acasa si a profita la maxim de spatiul disponibil, este important sa alegi cea mai buna forma de birou.

Obtinerea unui spatiu de lucru practic si functional si instalarea unui birou de copii sau birou de lucru adulti adecvat, va creste randamentul si va facilita organizarea locului.

Birou calculator dreptunghiular

Birourile de calculator dreptunghiulare sunt cea mai populara alegere si pot fi excelente pentru a se potrivi in camera copilului sau camera de lucru.

Aceasta forma de birou de calculator este disponibila intr-o mare varietate de dimensiuni, inaltimi si adancimi, se pot aseza in colturi, pe pereti sau in centrul camerei. Totusi, daca ai nevoie de un spatiu mare de lucru, alege biroul managerial dreptunghiular.

Birou pe colt

Daca vei folosi biroul pentru a lucra pe mai multe monitoare sau pentru un hobby care necesita mai mult spatiu, poti alege un birou gaming sau chiar un birou pe colt. Birourile pe colt sunt ideale pentru a fi plasate in colturile unei camere, fiind optiunea cea mai buna in spatiile limitate.

Cu toate acestea, dimensiunea mare a unui birou gaming sau un birou pe colt poate fi descurajanta daca iei in considerare spatiul pe care il ocupa in camera. In aceste situatii, pentru a obtine o suprafata mai mare de lucru, poti opta un birou pe colt cu blatul curbat.

Ce birou alegi daca ai nevoie de spatiu de depozitare

Fara spatii de depozitare, biroul tau de acasa va deveni repede aglomerat si neorganizat, ceea ce iti va reduce creativitatea si productivitatea.

Din fericire, poti preveni acest lucru alegand un birou modern cu sertare, sau un birou de calculator cu rafturi sau etajere incorporate.

Detinerea unui mobilier de birou care ofera combinatii intre masa de birou si spatii de depozitare este cea mai buna alegere.

Totodata, un birou din lemn natural cu un blat rabatabil care iti permite sa maschezi usor activitatea, este minunat pentru o camera multifunctionala.

Gasirea unor modalitati creative de a adauga spatiu suplimentar biroului tau de acasa te va ajuta sa pastrezi zona de lucru functionala si practica.

Ce culoare de birou sa alegi

Pe langa gasirea biroului practic pentru acasa, este important ca acesta sa se armonizeze cu designul camerei si cu mobilierul deja existent, mai ales daca va fi plasat intr-o camera multifunctionala, cum ar fi livingul sau dormitorul.

Astfel, pentru a se armoniza cu mobilierul de lemn alb din camera, poti alege un birou alb lucios, iar pentru o camera mobilata clasic, poti alege un birou din lemn natural, cum ar fi biroul de mesteacan.

Totodata, biroul de mesteacan este ideal atat pentru decorurile moderne, cat si pentru cele traditionale.

Desigur, daca vrei sa aduci un plus de culoare in camera respectiva, poti opta pentru un birou modern in culori indraznete, sau un birou modern transparent.

Mobilier birou incorporat

O alta ideea buna in alegerea unui birou de calculator pentru acasa este ca acesta sa fie integrat intr-o alta piesa de mobilier de birou.

Aceasta este o abordare inspirata daca vei lucra din dormitor – biroul isi poate schimba imediat functionalitatea, devenind o masa de toaleta sau de servit ceaiul atunci cand este nevoie.

Totodata, un simplu birou extensibil, ca un sertar, fixat deasupra unor rafturi va functiona foarte bine intr-o camera de zi sau o camera de copii. Alternativ, un birou din lemn natural care se intinde pe toata lungimea unui perete poate fi o alegere inspirata.

{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Cum alegi biroul perfect pentru acasa

  1. Felicitari echipei de la allnew.ro pentru acest articol bine documentat si bine scris! Am descoperit multe informatii noi si interesante care m-au facut sa reflectez asupra subiectului in mod profund. Astept cu nerabdare urmatoarele articole de pe acest site.

  2. Ma bucur ca am descoperit acest articol pe allnew.ro, deoarece mi-a oferit o mai buna intelegere a temei discutate. Autorul a reusit sa prezinte informatiile intr-un mod clar si concis, ceea ce m-a facut sa citesc cu mare placere fiecare paragraf. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de subiect.

  3. Articolul de pe site-ul allnew.ro este foarte interesant si informativ. Autorul a abordat o tema importanta si a oferit cititorilor o perspectiva noua asupra subiectului. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate si de modul in care sunt argumentate punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *