Idei de machiaj pentru 2019

2019 este anul Rose Quartz si Serenity. In materie de machiaj, reinterpretarile unor stiluri clasice mixate cu elemente naturale ce conduc la crearea unui look inocent sunt in tendintele pe care designeri le propune pe podium. In acest an, machiajele sunt indraznete si totodata contrastante.
Asa cum in 2018 culoarea in mare voga a fost Marsala, acum, in 2019, avem deja doua culori stabilite de Institutul Pantone, din New York. Acestea sunt rozul cuart si albastrul seren (albastrul cerului). Tenul va fi obligatoriu proaspat si natural.

Se accentueaza obrajii pentru a le da o stralucire rozalie si mai ales buzele care vor fi in culori puternice de rosu aprins. Pentru ochi, tonuri azurii, albastru electric sau bleu celest – acestea vor fi fara indoiala nuantele preferate pentru machiaj in anul urmator.

In contrast avem si machiajul grafic, foarte accentuat cu buze nude, asa ca indiferent de fizionomie, fiecare isi poate gasi un stil personal care sa fie si in tendinte. – Katiusa Popovici, make-up artist.

Smokey eyes

Smokey eyes nu ies din trend nici in 2020, dar se mentin printr-o noua interpretare, mai subtila, mai sofisticata si mai putin definita. Astfel, poate cuprinde nu doar pleoapa de sus si pe cea de jos, ci poate ajunge pana la linia sprancenelor si chiar la radacina nasului. Acest tip de machiaj merge bine cu o baza nude pentru ten si buze.

Buze conturate

In prezentarile de moda Celine, Saint Laurent, Antonio Berardi, Bottega Veneta si Carolina Herrera, make-up artistii au optat pe buze pentru eternul rosu aprins. Aceasta este de fapt singura culoare utilizata, pentru ca machajul ochilor se reduce la minim.

Rezultatul este unul rafinat, care sporeste increderea in sine. Nuantele preferate sunt cele de rosu stacojiu si rosu aprins, aplicate cu ajutorul unei pensule, pentru o forma cat mai precisa. – Katiusa Popovici, make-up artist

Blush-uri naturale, iluminatoare si luciu

Nuantele naturale, de piersica si roz fin sunt cele care dau contur anului 2020. Se pune accent si pe tenul stralucitor obtinut cu ajutorul iluminatoarelor, pudrelor si cremelor cu particule sclipitoare.

Pe podium, make-up artistii au abuzat de gloss pe buze, pleoape si sprancene. O nota subtila poate fi folosita in oricare din aceste zone, acolo unde pica mai multa lumina.

Sprancene groase

Sprancenele groase, cu aspect natural, sunt din nou in trend.

Stilul No Makeup

Chiar daca la o prima vedere tenul pare ca nu e machiat deloc, de fapt se folosesc tonuri nude pentru fata, buze si ochi. Acest stil este folosit de multe ori in prezentarile de moda, mergand pe conceptul ca mai putin inseamna intotdeauna mai mult.

Aceasta tendinta este una de contrast, principala caracteristica fiind buzele naturale, in nuante nude. Michael Kors, Jason Wu, Donna Karan si alti designeri cu renume au mizat pe frumusetea naturala a modelelor sale, propunandu-le si fashionistelor din toata lumea sa isi adauge in trusa de machiaj un ruj in nuanta naturala. – Katiusa Popovici, make-up artist

6 thoughts on “Idei de machiaj pentru 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *