Desi majoritatea parintilor au mai avut cosmaruri in privinta viitorului copiilor lor, o anumita caracteristica a procesului de educatie poate duce la dezvoltarea narcisismului in randul celor mici, care mai apoi sa se transforme in adulti narcisisti, liberi in societatea cotidiana.Cresterea unui copil normal si sanatos este tot ceea ce ne dorim sa obtinem, iar asta include si aspectele de sanatate mentala si dezvoltare.
De rare ori parintii actioneaza intentionat spre a dauna viitorului copilului; in schimb, cei mai multi sa straduiesc pe cat le permit abilitatile si cunostintele actuale pentru a face cele mai bune alegeri.
Faptul ca aveti intentii bune cand vine vorba de educatia copilul ar trebui sa va faca mandri de progresul acestora. Tot ce ne dorim este sa fiti atenti la cat de multa iubire, libertate si cate laude le oferiti pentru a fi siguri ca se vor transforma in adulti sanatosi, fericiti si impliniti.
Vom discuta despre o caracteristica nesanatoasa in ceea ce priveste educatia, despre care cercetatorii au aratat ca prezinta cea mai mare probabilitate de formare a unui copil narcisist; mai mult, vom arata si cum putem evita respectivul comportament. Acest articol va expune metodele prin care sa puteti recunoaste trasaturile narcisiste la copii si ce puteti face intr-o astfel de situatie.
Cercetatorii dezvaluie: Aceasta caracteristica a educatiei copiilor conduce la narcisism
Copii narcisisti se transforma in adulti narcisisti. Cei din urma au tendinta de a se razvrati fata de cei din jur, nu de a se comporta ca membrii ce sustin dezvoltarea societatii in care traiesc. Narcisistii sunt agresivi si se comporta ca si cum ar fi indreptatiti sa transpuna aceasta atitudine deoarece considera ca au dreptul la mai mult, simtindu-se superiori voua sau celor din jur.
Comportamentul adoptat in cresterea copiilor ce duce la dezvoltarea trasaturilor narcisiste
Cercetatorii de la Universitatea Ohio State si de la Universitatea Holland’s din Amsterdam au testat teoria care spune ca narcisistii s-au creat prin intermediul modelului de educatie oferita de parinti, caracterizata prin prea putina caldura, confort si iubire.
Au reusit sa dezvaluie faptul ca lauda excesiva, bazandu-ne pe eforturile lor, pe capacitatile si performantele relative fata de ceilalti copii, le facea mai mult rau decat bine.
…
Citeste continuarea articolului aici: Dezvaluiri stiintifice: modelul de crestere a copiilor narcisisti