De ce ai nevoie de cele mai bune candelabre in casa ta si cum te ajuta acestea pentru un decor superb

Un candelabru este mult mai mult decat o simpla lampa. Este un instrument de iluminat clasic care, folosind becuri de diverse forme si dimensiuni, creeaza o atmosfera calda si primitoare in orice camera din casa si are capacitatea de a decora spatiile cu eleganta si exclusivitate.

Un accesoriu foarte versatil si ideal pentru iubitorii celor mai sofisticate stiluri de design interior, un candelabru pentru living va schimba complet aspectul camerei.

Alegerea lampilor de tavan pentru casa ta poate parea ceva simplu, dar din experienta noastra, exista multe ocazii in care o alegere gresita a candelabrului ajunge sa strice investitia facuta in decorarea casei noastre.

La sfarsitul postarii, veti realiza ca nu mentionam in niciun moment lucruri precum estetica sau designul lampii, deoarece este ceva subiectiv si ceea ce conteaza este ca suntem capabili sa cream mediul dorit si sa iluminam spatiul, in mod corespunzator, indiferent de designul lampii.

Intrebari pe care sa ti le pui inainte de a alege un candelabru

– In ce camera voi instala candelabrul?
– De cata lumina am nevoie?
– Ce mediu vreau sa am?
– Ce spatiu vom lumina si ce caracteristici are?

Incepem cu ceea ce, in opinia noastra, este cel mai important atunci cand alegem un candelabru si anume:

Camera in care va fi instalat candelabrul

In general, primul lucru la care ne uitam inainte de a cumpara un candelabru este designul sau si nu apreciem ca designul candelabrului determina in mare masura modul in care lumineaza camera in care urmeaza sa fie instalat.

Din acest motiv, primul lucru de facut este sa tinem cont de camera pe care urmeaza sa o iluminam si ce tip de iluminat dorim. Trebuie sa aprind o camera de zi formata dintr-o zona de luat masa si o zona generala (canapea si TV), deci vei tine cont de aceste elemente inainte de a alege iluminatul din camera.

Primul lucru pe care trebuie sa il facem atunci cand urmeaza sa iluminam un loc este gasirea celor mai bune surse de iluminat, evidentierea punctelor forte si ascunderea eventualelor defecte. In acest caz, idealul este sa separi vizual zonele si sa incerci sa creezi spatii diferentiate.

Cum poti obtine toate acestea? Ei bine, una dintre cele mai eficiente modalitati de realizare este prin instalarea unei lustre suspendate deasupra zonei de luat masa si a unei lustre fixe sau de tavan in zona televizorului.

In acest fel cream doua medii diferite in functie de utilizarea pe care urmeaza le-o dam, in plus fata de aceasta, in zona canapelei vom avea o lumina mai generala care ajuta la crearea unor spatii largi si in zona de luat masa vom avea o lumina ceva mai concentrata si confortabila.

Candelabre pentru camere mici, cu tavan jos

Imagineaza-ti ca trebuie sa luminezi o camera mica cu tavanul jos, iar primul lucru este sa incerci sa o faci sa para cat mai mare posibil si pentru asta este foarte important sa alegem corect un candelabru pentru o astfel de camera.

Cum? Ei bine, cu o lustra de tavan cat se poate de plata si pentru a putea distribui lumina intr-un unghi larg (fara lumina concentrata) vom reusi sa obtinem un astfel de efect. Ce obtinem din aceasta abordare? Mai intai cream cea mai mare senzatie de inaltime posibila si datorita unui unghi larg de lumina, nu vom avea umbre sau zone intunecate pe perete, evitam „efectul pesterii” si imbunatatim senzatia de spatiu.

Citeste continuarea articolului aici: De ce ai nevoie de cele mai bune candelabre in casa ta si cum te ajuta acestea pentru un decor superb

{{clean3}}
Ultimele articole
Articole recomandate