Cum alegi oglinda de perete in functie de forma, marime si stil

Una sau mai multe oglinzi te pot ajuta sa echilibrezi decorul prin definirea si accentuarea punctului central al camerei. De asemenea aceasta te poate ajuta sa oferi mai mult spatiu unei camere, mai multa luminozitate sau, de ce nu, un aer mai sofisticat.


Insa ca sa poti obtine toate aceste lucruri trebui sa fii atent la trei dintre cele mai important caracteristici in momenul in care alegi o oglinda: forma, marime si stil.

Forma oglinzii

Majoritatea designerilor de interior, cand au de-a face cu spatii de dimensiuni mici, folosesc mici trucuri cum ar fi oglinzile pentru a mari optic camera.

Astfel, o oglinda dreptunghiulara, asezata pe orizontala, va amplifica vizual latimea unui perete, iar asezata pe verticala, va atrage privirea inspre tavan, facand camera sa para mai inalta. Poti obtine rezultate similare si daca alegi un grupaj de mai multe oglinzi.

Sfaturi de amenajare

Oglinzile dreptunghiulare sunt perfecte pentru spatiul aflat deasupra canapelei, in timp ce oglinzile rotunde arata mai bine deasupra unei console sau a semineului.

O oglinda cu o forma neobisnuita va atrage atentia asupra unui perete vopsit in nuante neutre, in timp ce un perete acoperit cu tapet cu imprimeuri florale va capata mai mult farmec daca asezi pe el o oglinda ovala.

Marimea oglinzii

Cand alegi oglinda, trebuie sa stii dinainte in ce loc ai vrea s-o asezi. Daca montezi, de exemplu, o oglinda mica pe un perete mare, nu vei face altceva decat sa subliniezi contrastul dintre dimensiunile acestora.

Citeste continuarea articolului aici: Cum alegi oglinda de perete in functie de forma, marime si stil

{{clean2}}
{{clean3}}
Ultimele articole
Articole recomandate