Care sunt beneficiile consumului de fructe de kumquat?

S-ar putea ca numele de kumquat sa vi se para putin amuzant pentru un fruct, dar aspectul sau este departe de a fi ciudat. Aceste mici fructe citrice arata oarecum ca portocalele la interior. Diferenta principala apare atunci cand vorbim despre dimensiune si savoare.Kumquat provine de la un pom micut din familia Rutaceae, cu numele stiintific de Citrus Japonica. De fapt, pomul de kumquat este un arbust nativ tarilor din regiunea Pacifica a Asiei.

Pomii de kumquat sunt cultivati si crescuti in aceasta zona de secole, dar numai in secolul 19, pomul de kumquat a inceput sa fie cultivat in Europa si America.

Exista o varietate larga de fructe de kumquat, dar cea mai comuna este cea cu fruct rotund. Acestea arata precum portocalele si au o mireasma dulce, facandu-le perfecte pentru garnituri, cocktailuri, gemuri, marmelade, dulciuri si deserturi.

Exista chiar si unele bauturi alcoolice si lichioruri facute din fructe de kumquat. Pe de alta parte, extractele si esentele se folosesc in scopuri medicinale. Fructele de kumquat sunt surse minunate de uleiuri esentiale, compusi organici si nutrienti, facand aceste fructe utile intr-o varietate de aplicatii traditionale precum si pentru medicina moderna mondiala.

Informatii nutritionale ale fructelor de kumquat

Kumquat este o centrala de nutrienti datorita compusilor sai care ajuta la formarea unor uleiuri esentiale extrem de sanatoase. Contine limonen, alfa-pinena si monoterpena, precum si multe altele.

Ca oricare alt fruct citric, kumquat este bogat in fibre, calciu, potasiu, vitamina C, acizi grasi esentiali si vitamina A.

Beneficiile pentru sanatate ale fructelor de kumquat

• Kumquatul imbunatateste sanatatea sistemului digestiv

Consumul regulat de fructe de kumquat se va dovedi benefic pentru cei care isi doresc sa isi mentina sanatatea functiilor digestive. Consumul a 8 fructe de kumquat este echivalentul a 10 grame de fibre. Din moment ce aceste fructe sunt relativ mici, 8 sau mai multe nu mai sunt o sarcina atat de dificila. Concentratia mare de fibre va ajuta sa va mentineti functionarea optima a sistemului gastrointestinal.

Fibrele sunt extrem de bune pentru reglarea procesului digestiv, rezultand intr-o circulatie intestinala corecta si in preventia tulburarilor digestive precum constipatia, balonarea, gaze si crampe.

Un alt beneficiu ce ajuta la imbunatatirea sanatatii digestive, ca urmare a dozei substantiale de fibre, este rata de absorbtie marita a nutrientilor de-a lungul canalului gastrointestinal.

• Kumquatul tine sub control diabetul zaharat

Citeste continuarea articolului aici: Care sunt beneficiile consumului de fructe de kumquat?

Ultimele articole
Articole recomandate