5 moduri neobisnuite in care poti folosi un covor

Cand alegem sa decoram o incapere stim foarte bine ce loc i se cuvine fiecarui obiect de mobilier sau accesoriu astfel incat sa creeze o atmosfera placuta.


Covorul este unul dintre acele obiecte care stim exact unde va fi asezat, influentand categoric design-ul unei camere, izoland termic si fonic camera.

Dar ce ai spune daca l-ai aseza intr-un alt loc decat pe podea? Da, ai auzit bine. Vei ramane surprins in cate moduri se poate folosi un covor.

Covorul ca decor pentru perete

Daca ai considerat ca rolul covorului este doar acela de a proteja podeaua, afla ca il poti folosi si ca decor pentru… perete!

Pentru a crea un design unic cu ajutorul covorului pentru perete, alege unul de dimensiuni mici sau medii. Evita folosirea covoarelor mari, care acopera tot peretele, deoarece vor incarca prea tare spatiul.

Totodata, incearca sa alegi covorul in functie de nuantele si formele prezente in decorul camerei. De pilda, daca exista numeroase obiecte patrate in camera ta, este indicat sa pastrezi simetria cu ajutorul unui covor pentru perete patrat.

Covorul ca decor pentru trepte

Pentru a schimba designul unei incaperi, covorul poate fi folosit si pentru decorarea treptelor. Astfel, daca esti fericitul posesor al unei case spatioase, cu scara interioara, nu uita de trepte! Pentru decorul acestora, poti utiliza un covor moale si neaparat antiderapant, pentru a nu aluneca in timp ce pasesti.

Pe langa faptul ca un covor va oferi treptelor o culoare si o textura placuta, te poate proteja atat pe tine, cat si pe cei mici, care obisnuiesc sa alerge in picioarele goale prin casa.

Covorul ca loc de joaca pentru copii

Citeste continuarea articolului aici: 5 moduri neobisnuite in care poti folosi un covor

Ultimele articole
Related news