5 ingrediente extrem de toxice care se ascund in deodorantul tau

Trebuie sa nu uitam ca traim intr-o lume in care nimic si nimeni nu e ferit de poluare si de actiunea produselor pline cu chimicale. Toti acesti factori combinati ne pot afecta sanatatea si pot determina aparitia diverselor boli.
Cel mai bine ar fi daca am incepe sa eliminam din jurul nostru tot ceea ce este artificial, toxic sau procesat… cel putin atat cat ne sta in putere.

O atentie sporita trebuie acordata ingredientelor din deodorantele pe care le folosim zi de zi. Cea mai mare parte a acestora contin aluminiu zirconium sau orice forma de aluminiu, cat si parabeni, substante considerate responsabile de aparitia cancerului de san.

Inca de acum 20 de ani este cunoscut faptul ca aluminiu, odata intrat in corp, se acumuleaza in creier, unde omoara neuronii conducand spre pierderea memoriei.

Acesta se regaseste in aditivii alimentari, antiperspirante, fixative, praf de copt, in multe tipuri de paste de dinti, in mare parte si in apa, in vasele noastre de gatit. Suntem astfel expusi pe parcursul vietii noastre la cantitati insemnate de aluminiu.

Aluminiul din deodorante responsabil de aparitia cancerului?

Transpiratia este un proces biologic natural si sanatos. Este mecanismul prin care corpul nostru isi pastreaza temperatura constanta, elimina excesul de saruri si toxinele din corp si prin care este impiedicata supraincalzirea intr-un mediu calduros sau in urma efortului fizic.

Revenind la actiunea deodorantelor, aluminiu nu face decat sa blocheze eliminarea toxinelor prin glandele sudoripare. Insa aceste toxine nu dispar pur si simplu.

Din moment ce corpul nu le poate elimina prin transpiratie, sunt depoziteaza timp de ani de zile in nodulii limfatici de la sub brat. In analizele a zeci de cancere de san s-au descoperit aglomerari ale acestor toxine sub forma de noduli limfatici.

Institutul National de Cancer din SUA, sustine acelasi lucru: „Anumite ingrediente din antiperspirante si deodorante pot avea legatura cu aparitia cancerului de san, deoarece sunt aplicate frecvent intr-o zona din apropierea sanului.”

Aluminiul nu este insa singurul ingredient periculos din deodorantul tau. Iata inca 4 substante nocive care iti pun in pericol sanatatea:

Parabenii provoaca dezechilibre hormonale

Parabenii (methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben) sunt conservanti utilizati in unele deodorante si antiperspirante. Acestia provoaca dezechilibre hormonale si pot duce la pubertate precoce in cazul copiilor.

In urma unui studiu realizat in 2004, s-a descoperit ca parabenii stimuleaza productia de estrogen, ceea ce poate fi o cauza a cancerului de san. Estrogenul (hormon sexual feminin) face ca celulele sa se divida.

Cu cat se divid mai mult, cu atat sunt mai mari sansele ca celulele sa fie anormale si sa devina canceroase. Convingerea ca parabenii se acumuleaza in tesutul mamar a fost sustinuta prin constatarea prezentei lor in 18 din 20 de probe de tesut provenit din tumori de san umane.

Citeste continuarea articolului aici: 5 ingrediente extrem de toxice care se ascund in deodorantul tau

Ultimele articole
Articole recomandate