20 de reguli de viata scrise de un samurai japonez acum 400 de ani care va vor schimba

Fiecare persoana duce o viata diferita de a altora. Nu putem face comparatie intre doua.

Dar un budist japonez afirma ca exista 20 de reguli pe care trebuie sa le urmam pentru a trai vieti fericite si implinite. Cu cateva saptamani inainte de a trece in lumea de dincolo, Miyamoto Musashi a creat o lista cu regulile principale dupa care si-a trait viata.
Nascut in 1584, era un expert in manuirea sabiei, un luptator renumit, iar invataturile sale mai sunt predate si in ziua de azi; dar, cel mai important, regulile sale pentru viata sunt incredibil de inspirationale. Conform textului sau, Calea pe care vei merge singur, asa ar trebui sa ne traim vietile.

1. Invata sa accepti viata asa cum este

Pentru binele sanatatii tale mentale, trebuie sa accepti viata ce ti-a fost oferita. Stresul, anxietatea si disperarea sunt parti naturale din viata unei persoane si nu ar trebui niciodata refuzate. Acceptarea celor mai dificile aspecte ale vietii te vor face mai puternic odata cu trecerea timpului.

2. Abandoneaza orice obsesie de a castiga placeri efemere

Ca oameni, ne petrecem foarte mult timp cautand placerea – ne supunem dorintelor, ne zbatem pentru promovari si cresteri de salarii, am ajuns sa facem parte dintr-o societate obsedata de placeri sexuale. Musashi afirma ca ar trebui sa ne traim vietile in prezent si sa ne bucuram de placeri atunci cand ne vin in mod natural, nu sa ne cream un tel din acest lucru.

3. Nu actiona din impuls

Ni s-a spus de multe ori sa ne urmam inimile, dar invataturile lui Musashi sugereaza ca nu ar fi o idee buna sa facem asta. Cand suntem pusi in fata unui sentiment care a aparut de nicaieri, dezvoltarea emotiei respective ar putea conduce la decizii proaste. Ne recomanda sa ne bazam pe ceea ce cunoastem sigur si sa nu cedam in fata impulsului.

4. Nu-ti crea o obsesie din propria persoana

Obsesia de sine este obisnuita in randul oamenilor. In zilele noastre, suntem atat de concentrati pe prezenta virtuala, sa facem selfie-ul perfect si sa atingem perfectiunea, incat uitam de ceea ce conteaza in viata. Cauta sa te separi de aceasta latura a ta si de egoul tau pentru a dobandi o perceptie mai clara asupra ceea ce este important.

5. Nu permite geloziei sa iti conduca viata

Gelozia este o forma foarte puternica de ura si Musashi a afirmat ca cedarea in fata ei te poate ruina. A spus ca nu ar trebui niciodata sa fii gelos pe altcineva si sa multumesti pentru ceea ce ai.

6. Abandoneaza atasamentul fata de dorinte

Citeste continuarea articolului aici: 20 de reguli de viata scrise de un samurai japonez acum 400 de ani care va vor schimba

Ultimele articole
Articole recomandate