10 lucruri pe care sa nu le asteptam de la altii

Ne expunem unor suferinte nenecesare atunci cand avem asteptari excesive din partea altor persoane sau cand le punem mereu actiunile sub microscop. Binenteles, cu totii meritam lucrurile de baza atunci cand ne aflam intr-o relatie, precum respectul; dar atunci cand ne dorim mai mult de atat, s-ar putea sa ramanem profund dezamagiti.
Tineti minte ca fiecare este diferit in functie de drumul pe care l-a ales in viata iar acest lucru se va reflecta prin cuvintele si actiunile sale. Daca va doriti relatii mai bune, mai fericite cu ceilalti, este important sa…

Va opriti din a mai astepta urmatoarele lucruri din partea celorlati:

1. Nu mai sperati ca cei din jurul vostru sa ia „decizia corecta”, bazandu-va doar pe standardele voastre

Morala si etica unei persoane difera in functie de mai multi factori, precum modul de crestere, cultura, credintele spirituale, etc. Spre exemplu, in unele tari din Asia cainele este considerat o delicatesa si nu exista nici o problema in a consuma animalele pe care noi le consideram animale de companie; oamenii care fac acest lucru il considera o traditie; asa s-au obisnuit.

Sau, sa presupunem ca nu injurati niciodata iar prietenul vostru injura precum un marinar. Faptul ca vorbeste astfel inseamna ca el sau ea greseste? Pai, unii ar spune ca da; dar daca ne asteptam ca ei sa faca totul dupa placul nostru, rezultatul se va manifesta prin frustrare deoarece „bine” si „rau” sunt doi termeni ce pana acum nu au fost foarte bine definiti.

Mai bine va axati pe intarirea propriilor principii morale, timp in care le permitem celorlalte persoane sa traiasca asa cum isi doresc, atata timp cat prin viziunea lor despre viata nu v-a ranesc pe voi sau persoanele iubite.

2. Nu va asteptati ca cei din jurul vostru sa fie perfecti

Daca incepeti sa vedeti imperfectiunile ca perfectiuni, se poate sa nu va mai simtiti dezamagiti niciodata. Cu toate acestea, foarte multi oameni dau partenerilor batai de cap in momentul despartirii si astfel ii fac sa se simta precum o dezamagire; in plus, relatiile sufera serioase „deformatii” in urma acestor comportamente.

In schimb, ar trebui sa ii descurajati pe cei din jurul vostru de la dorinta de a fi perfecti pentru ca obsesia compulsiva de a face totul ca la carte poate duce la depresie, stari de anxietate, boli cronice si un risc ridicat de suicid, conform unui articol din Review of General Psychology (Analiza Psihologiei Generale).

Permiteti celor din jur sa faca greseli si lasati-i sa invete in urma acestora, gandindu-va la felul in care ar fi viata daca nimeni nu ar gresi niciodata. Am fi o lume de roboti reci, fara inima si nu cred ca cineva si-ar dori ca acest scenariu sa se transpuna in realitate!

3. Nu mai sperati ca toti oamenii sa fie de acord cu fiecare cuvant pe care il spuneti

Chiar si cei mai buni prieteni intra intr-un dezacord uneori, asa ca nu trebuie sa va suparati in momentul in care ceea ce ati spus este pus sub semnul intrebarii sau atunci cand cineva are o alta opinie diferita de a voastra. Lumea ar deveni atat de plictisitoare daca toti am cadea de acord; perpectivele si credintele personale permit Planetei sa evolueze constant si sa inainteze catre gasirea unor solutii mai bune.

Citeste continuarea articolului aici: 10 lucruri pe care sa nu le asteptam de la altii

Ultimele articole
Articole recomandate